Over

“Martijn is sinds jaren dé vakman voor alle timmermansprojecten op onze stalen kotter Obelikx: van de nieuwe houten vloer, de nieuwe moderne keuken, het opknappen van de houten masten tot vele kleinere projecten in hout of andere materialen. De kwaliteit van het werk is altijd uitstekend! Martijn is enorm betrouwbaar en zorgvuldig en heeft een enorme ervaring die hij graag constructief bij projecten inbrengt. Binnen zijn netwerk kan hij ook altijd zaken regelen die buiten zijn expertise liggen – van electro-installatie tot tankreiniging. Martijn is daarom voor ons het nummer 1 adres voor alle bootprojecten.”
– Wolfgang en Andreas –

werkplaats ScheermanDe Firma Scheerman is al sinds 1998 gespecialiseerd in scheepsbetimmeringen. Sinds 2008 werkt het bedrijf vanuit een grote werkplaats in IJmuiden, waar een speciale ruimte bij zit die geschikt is voor schepen tot 14 meter lang. Hier worden schepen casco afgebouwd, geheel naar wens van de klant.

Eigenaar Martijn Scheerman, van oorsprong meubelmaker in de jachtbouw, is zeer enthousiast over zijn vak. Het ambachtelijke beroep wordt steeds schaarser in Nederland. Waar het in het verleden gebruikelijk was dat scheepstimmermannen tijdens de reis het schip herstelden bij schade, zijn het nu de vaklieden aan land die de schepen in perfecte staat houden. Het betreft hier dan ook nauwelijks seriewerk, omdat bijna niets recht is in de scheepsbouw.

Martijn is zo’n vakman aan land en hij raakt vooral erg enthousiast over het geheel opknappen van schepen, om ze zo nieuw leven in te blazen. Hierbij verzorgt hij niet alleen het timmer-, schilder- en staalwerk. Hij heeft ook de juiste contacten om aan allerlei luxe woonwensen te voldoen, zoals het plaatsen van een flatscreen met een tv-lift, het installeren van een vaatwasser of de realisatie van een tweede toilet.

Niet alleen in de scheepsbouw is Scheerman actief. Ook als interieurbouwer en meubelmaker verstaat hij zijn vak. Van de kleinste kastjes tot volledig op maat gemaakte inbouwkasten, ze worden geheel naar wens gebouwd en in iedere gewenste stijl. Zowel voor winkels en bedrijven als voor particulieren.

Wilt u zien wat Martijn Scheerman zoal maakt? Bekijk dan de foto’s op de website of kom eens langs in de werkplaats:

Industriestraat 17-A
1976 CS IJmuiden

Of neem contact op voor meer informatie.